Kilpailut

Kilpailut kuuluvat olennaisena osana useaan kamppailulajiin. Taekwon-Dossa voi kilpailla monipuolisesti erilaisilla osa-alueilla. Seuraavassa on lyhyesti kerrottu mitä eri osa-alueet pitävät sisällään.

Liikesarjat

Liikesarjoissa ottelijat kilpailevat toisiaan vastaan suorittaen tuomarien valitseman tai vapaaehtoisen liikesarjan mahdollisimman puhtaasti. Sarjat on jaettu sukupuolen ja vyöarvon mukaan.

Ottelu

Ottelussa kilpailijat on jaettu painon, sukupuolen ja vyöarvon mukaan luokkiin. Ottelu käydään light -kontaktilla osuma-alueina vartalon etuosa vyöstä ylöspäin ja pää. Pisteitä jaetaan lyöntien ja potkujen osumista näihin alueihin (potku päähän 3 pistettä, potku vartaloon 2 pistettä, lyönti päähän tai vartaloon 1 piste). Kulmatuomarit jakavat pisteet ja kehätuomari valvoo että ottelu käydään sääntöjen mukaisesti. Mm. selkään ja vyön alle potkiminen on kiellettyä.

Erikoistekniikkamurskaus

Viiden erilaisen hyppypotkun tarkoituksena on murskata korkealla oleva kohde ja laskeutua tasapainoisesti. Tämä vaatii mm. räjähtävyyttä, notkeutta ja koordinaatiota.

Voimamurskaus

Voimamurskauksessa vaaditaan kilpailijalta telineessä olevien lautojen rikkomista. Onnistunut suoritus vaatii voiman lisäksi myös onnistunutta tekniikkaa. Kilpailijat on jaettu sukupuolen mukaan eri luokkiin.