Peruskurssi

Syksyn 2023 Kuopion peruskurssi alkaa tiistaina 17.10.2023 klo 17:00. Ennen peruskurssin alkamista on tarjolla SYKETTÄ-liikuntapalvelujen kautta lajikokeiluja.


Yhteenveto maksuista:


HUOM! TÄRKEÄÄ TIETOA TAEKWON-DO -LISENSSISTÄ:

Lisenssi on pakollinen ja se oikeuttaa osallistumaan peruskurssin ja vyökokeen lisäksi Suomen ITF Taekwon-Do-liiton järjestämille leireille, kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Lisenssi on voimassa syyskuun alusta aina seuraavan vuoden elokuun loppuun asti. Lisenssi (ja vakuutus) kannattaa ostaa heti, kun aloitat peruskurssin. Lisätietoa lisenssistä löytyy liiton nettisivuilta.


Peruskurssilla tarvittava teoriamateriaali:

Peruskurssin teoriapaketti / Theory Package for the Beginners Course

Asentojen teoriaaUsein kysyttyä

Miksi harrastukseksi Taekwon-Do? Nykyaikana on jopa ylitarjontaa liikuntalajeista. Myös harrastusten hinnat ovat kivunneet erikoistuneiden ja eksoottisten lajien myötä. Monet lupaavat keholle tapahtuvan ihmeitä lyhyessä ajassa ja vieläpä hymy kasvoilla. Taekwon-Do täyttää lupaukset ja vieläpä murto-osalla hinnasta joka kaupallisiin liikuntamuotoihin harrastajalta uppoaa. Lajina Taekwon-Do on omiaan kehittämään paitsi lihas- ja kestävyyskuntoa, myös räjähtävyyttä, liikkuvuutta, nopeutta, notkeutta ja itsepuolustustaitoja. Lisäksi Taekwon-Doon kuuluu moraalinen ja henkinen ulottuvuus johon pelkkä kuntoliikunta ei ulotu. Näistä esimerkkeinä lajin pääperiaatteet, kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki, joita jalostetaan harjoittelun edistyessä. Laji antaa näin eväitä rakentaa tervettä itsetuntoa, vahvaa mieltä ja parempaa ihmistä.

Itsestään ei kuitenkaan tuloksia synny vaikka treenaaminen hyvässä porukassa hauskaa onkin. Tämän takia harrastajalta täytyy löytyä sisäistä motivaatiota. Seuran opettajat ja ohjaajat luonnollisesti ruokkivat tätä vaihtelevilla ja haasteellisilla harjoitteilla joiden myötä harrastaja kasvaa ja kehittyy lajin mukana välillä itsekin yllättyen mitä kaikkea on vuosien varrella oppinutkaan. Enemmistölle seuran tarjoamat harjoitukset ja Suomen lajiliiton runsas leiri- ja tapahtumatarjonta riittää, mutta jos joku innostuukin tähtäämään kilpa-uraan, tähän löytyy valmennustietoa seurasta. Seuramme on kokoonsa nähden pärjännyt niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa menestyksekkäästi. Sekä värivöille että mustille vöille järjestetään niin kansallisia kuin kansainvälisiä kilpailuja liikesarjoissa, ottelussa ja murskauksissa.  Muutaman vuoden harrastettuaan voi myös osallistua maajoukkueryhmän leireille harjoittelemaan Suomen parhaiden harrastajien kanssa, maajoukkuvalmentajien ohjauksessa.

Ottelu

Otteluharjoittelu on aluksi itsensä voittamista, sillä alussa kehään astuminen voi jännittää. Ottelun kontaktitaso on kuitenkin kevyt, eli potkut ja lyönnit eivät saa olla läpäiseviä, vaan palautettuja. Etenkin päähän liian kovaa kontaktia ei sallita. Lisäksi opettelemme ottelua vyöarvoille soveltuvalla kovuudella. Taidot ja ottelusilmä kehittyvät nopeasti kun harrastaja oivaltaa rentouden merkityksen ja löytää ottelun hauskuuden. Ottelu onkin lopulta taktiikka- ja älylaji jossa samalla etsitään oman kropan nopeuden äärirajoja.

En pääse kaikkina kertoina paikoille, onko se ongelma?

Voit osallistua vapaasti silloin kuin ehdit, tosin sekä opettajien että oman oppimisesi kannalta olisi parasta että koittaisit käydä treeneissä mahdollisimman usein. Lajin alkuvaiheessa venyttelyn ja lihashuollon tärkeys korostuu, korkeat potkut kun vaativat pitkäjänteistä työtä tällä saralla. Harjoittelu kaksi kertaa viikossa antaa perusvalmiudet kehittymiselle lajissa, mutta kannattaa tietysti hyödyntää kaikki harjoitusajat ja mahdollisesti sopia vaikka lisäharjoituksia muiden harrastajien keskenkin. Peruskurssille voi tulla mukaan vielä noin kaksi viikkoa kurssin alun jälkeen. Sinun eduksesi olisi kuitenkin tässä tapauksessa, että harjoittelisit motivoituneesti ja kysyisit rohkeasti aina jos uutta asiaa tulee liian nopeasti. 

 

SEURAN OPETTAJIA

Kuopio päävalmentaja: Olli Leino 5. Dan

Olli on katkeamattomasti harrastanut lajia vuodesta 1992 lähtien. Mustan vyö hänellä on ollut vuodesta 1996 lähtien, jolloin hän myös aloitti opettamisen Oulussa. Kuopion seuran päävalmentajana hän on toiminut vuodesta 2003. Vuonna 2011 hän sai kansainvälisen opettajan arvon ja lisäksi hän omaa kansainvälisen tuomarin oikeudet. Hän on myös toiminut maajoukkueessa oman kilpauransa jälkeen valmentajana 2013 ja aktiivisesti Suomen ITF Taekwon-Do -liiton toiminnassa, mm. varapuheenjohtajana ja kilpailuvastaavana. Kilpailu-uralta löytyy mitaleja niin kansallisista kuin isoista kansainvälisistä kilpailuista (mm. EM pronssi, World Cup hopea, Eurocup kulta). Olli valmistui liikuntatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2014. Suuntautumisena hänellä oli valmennus- ja testausoppi. Lisäksi taustalta löytyy diplomi-insinöörin tutkinto ja filosofian tohtorin koulutus terveystieteistä. Henkilökuva löytyy Taekwon-Do Life 2/2011 lehdestä.

 

Kuopio apuopettajia: Juho Jormakka 2. Dan, Teemu Autio 2. Dan, Petrus Marjanen 1. Dan, Oskari Timonen 1. Dan, Ella Oinonen 1. Dan, Teemu Malmström 1. Dan, Elina Pitkänen 1. Dan


Joensuu päävalmentaja: Karim Khanji 5. Dan

Joensuu apuopettajia: Simo Mölsä 2. Dan, Pauli Turunen 1. Dan, Janita Lehti 1. Dan