Kisakertomukset

Kilpailut ja tapahtumat 2017

TampereCup 2017

13.5.2017 järjestettiin perinteinen TampereCup Hervannan vapaa-aikakeskuksella. Kisat järjestettiin tällä kertaa ainoastaan värivöille ja mukana olivat pitkästä aikaa myös joukkuelajit. Kuopiosta kisoihin osallistuivat Pauli Turunen (1gup), Teemu "Meemu" Malmström (2gup) ja Awat Yousefi (3gup). Tuomareina hääräilivät sabum Ismo Mäkinen (IV dan) ja boosabum Teemu "Aamu" Autio (I dan).

Osallistujien vähäisyydestä johtuen aikuisten sarjoja oli hieman jouduttu yhdistelemään. Pauli oli omassa -70kg sarjassaan ainoa osallistuja, joten hänet oli yhdistetty -63kg sarjaan sekä alempien että ylempien värivöiden kanssa. Vastaavasti Meemu oli ainoa osallistuja omassa -78kg sarjassaan, joten hänet oli yhdistetty -85kg sarjaan sekä alempien että ylempien värivöiden kanssa. Lisäksi koko kolmikko osallistui ylempien värivöiden liikesarjoihin. Sekä voima- että erikoistekniikkamurskaukset jätettiin tällä kertaa pois loukkaantumisriskien minimoimiseksi kesäkuussa järjestettävän European Cupin takia.

Jäsenten suoritukset eivät totuttuun tapaan jättäneet ketään kylmäksi ja kaikkien tekemisestä näki, että erityisesti matsihommia on tehty. Seuran mitalisaldoksi jäikin seuraavanlainen saalis:

 • Pauli Turunen

  • Ottelu: Miehet 10-1 gup, -70kg: Kulta

  • Joukkueottelu: Miehet 7-1 gup: Kulta

 • Teemu Malmström

  • Ottelu: Miehet 10-1 gup, -85kg, Kulta

  • Joukkueottelu: Miehet 7-1 gup: Kulta

  • Liikesarja: Miehet 5-1 gup: Kulta

 • Awat Yousefi

  • Joukkueottelu: Miehet 7-1 gup: Kulta

  • Ottelu: Miehet 10-1 gup, -85kg: Pronssi

SM-kisat ja HelmiCup 2017

Vuosi 2017 alkoi useimmilla kilpailijoilla komeasti kauden isoimmalla kotimaisella kilpailulla, mustien vöiden SM-kilpailuilla ja värivöiden HelmiCupilla, jotka järjestettiin 4.-5.2. Pirkkalassa. Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do oli vahvasti edustettuna niin mustien vöiden kuin värivöidenkin sarjoissa. Seurasta osallistui 8 kilpailijaa ja mitaleita takaisin Kuopioon tuotiin yhteensä 7 (4 kultaa, 1 hopea, 2 pronssia), ei siis ollenkaan huono prosentti siis!

Seuran mitalitili aukesi lauantaina komeasti, kun Ella Oinonen nappasi komeasti ensimmäisen SM-mitalinsa, vaatimattomasti kultaa I dan liikesarjoista. Lisäksi Teemu "Meemu" Malmström" nappasi pronssia ylempien värivöiden liikesarjoista. Lisäksi lauantaina kilpailtiin erikoistekniikoissa, joista ei tällä kertaa tullut mitalisijoja.

Sunnuntaina oli vuorossa voimamurskaus ja monelle harrastajalle se tärkein, eli ottelu. Jälkimmäisestä saatiinkin seuralle monta mitalia ja aimo annos sähäköitä tilannetta ja kokemusta. Ella Oinonen kuittasi itselleen SM-hopeaa -56kg ottelusta ja Oskari Timonen SM-pronssia -85kg ottelusta. Lisäksi Simo Mölsä avasi Joensuun seuran arvokisamitalitilin ja taisteli tiensä SM-pronssille -70kg ottelussa.

Värivöistä Meemu (-78kg), Pauli Turunen (-70kg) ja Awat Yousefi (-85kg) eli "Hyvät, pahat ja Awat" kuittasivat kukin kultaa omasta ottelusarjastaan.

Lisäksi seurasta osallistuivat kilpailuihin Juho "JJ" Jormakka mustien vöiden voimamurskaukseen, ja Teemu "Aamu" Autio miesten I dan liikesarjoihin. Vaikka mitalit jäivät tällä kertaa saamatta, niin kokemusta karttui sitäkin enemmän.

Koutseina ja tuomareina seuraamme edustivat sabumit Olli Leino (V dan), Ismo Mäkinen (IV dan) ja Karim Khanji (IV dan) sekä Aamu sunnuntaina omien kisasuoritusten päätyttyä.

Kaikenkaikkiaan reissu erityisesti osoitti jälleen kerran, että treeneissä on tehty oikeita juttuja ja kehitystä on tapahtunut, ja että seurassamme vallitsee erityisen hyvä ja kannustava toverihenki. Toivotaan, että myös tuleviin tapahtumiin saadaan seurastamme aktiivisesti osallistujia mukaan!

Kilpailut ja tapahtumat 2016

Kilpailut Torniossa

12.11. lauantaina järjestettiin Taekwon-Do Tornio ry:n ja Suomen ITF Taekwon-Don toimesta värivyö- ja joukkuekilpailut sekä Black Belt Cup. Kilpailut käytiin Putaan urheiluhallilla. Kuopiosta tuomareiksi lähtivät Karim Khanji (4. Dan) ja Teemu "Aamu" Autio (1. Dan), kilpailemaan Teemu "Meemu" Malmström (3. gup). Joensuusta tuomariksi lähti Simo Mölsä (1. Dan).

Päivä sujui kilpailujen vähäisestä tuomarimäärästä huolimatta hyvin ja seuramme tuomarit pääsivät kokeilemaan taitojaan monipuolisesti muun muassa kulmatuomareina ja juryn presidentin tehtävissä. Koettiinpa kilpailuissa hetken pohdinnan ja neuvottelujen jälkeen myös yksi hylkäys vastustajan tyrmäämisestä. Meemu nappasi kultaa yli 85-kiloisten sarjasta, hopeaa liikesarjoista ja pronssia erikoistekniikoista sekä voimamurskauksesta. Onnea Meemu!

Pitkän päivän jälkeen Kuopion ja Joensuun poppoo edustivat liiton syyskokouksessa, jossa Joensuun seura hyväksyttiin virallisesti liiton jäseneksi! Lisäksi kokouksessa päätettiin muutamista sääntömuutoksista, valittiin uusi liiton hallitus ja valiokuntien jäsenet. Kokouksen jälkeen köröteltiin vielä pitkä matka kotiin, onneksi turvallisesti eikä rattiin nukahdettu.

TampereCup VI 2016, Tampere

12.3. lauantaina järjestettiin jo kuudetta kertaa Kaukajärven vapaa-aikatalolla Hervannassa perinteinen TampereCup, jonne vähintään yhtä perinteisesti myös Kuopion Yliopiston Taekwon-Don edustus osallistui tuoden mitaleja kotiin. Kilpailuihin osallistui 5 henkilöä: värivyöt Ella Oinonen (1 gup), Teemu "Meemu" Malmström (3 gup), Pauli Turunen (4 gup) ja Awat Yousefi (5 gup) sekä boo sabum Juho "JJ" Jormakka (I dan) pitkän kilpailutauon jälkeen. Tuomarihommissa hääräilivät boo sabumit Karim Khanji (III dan) ja Teemu "Aamu" Autio (I dan). Mitaleita tällä poppoolla tuotiin savonmualle yhteensä 7 joista 4 kultaa, joten varsin menestyksekäs reissu siis!

Juho teki pitkän kilpailutauon jälkeen paluun kisakentille osallistumalla miesten I-VI dan voimamurskaukseen, vastassaan mm. Suomen maajoukkueen voimamurskauksen edustaja. Vaikka kirkkaammat mitalit jäivätkin tällä kertaa muiden matkaan, teki Juho monta hyvää suoritusta ja nappasi pronssin mukaansa.

Ella avasi tämän vuoden mitalitilinsä komeasti dominoimalla niin ottelut kuin liikesarjatkin suvereenisti. Erityisesti liikesarjoissa näkyi tekemisen meininki yhdistettynä puhtaaseen tekniikkaan ja ensimmäisestä liikkeestä lähtien oli selvää, kuka tulee olemaan voittaja. Otteluissa Ella oli yhdistetty naisosallistujien puutteen vuoksi 10-1 gup -62kg sarjaan.

Pauli ja Meemu nappasivat perinteisesti kultaa omista ottelusarjoistaan. Lisäksi Meemun mitalikaappia lähtivät koristamaan hopeat liikesarjoista ja erikoistekniikoista.

Awat kokeili pitkästä aikaa tiputtaa painonsa -85kg sarjaan, mutta valitettavasti oli kuitenkin yhdistetty osallistujien puutteen vuoksi ylempään +85kg sarjaan. Isommat kaverit jyräsivät tällä kertaa vieden mitalit mukanaan, mutta Awatille jäi kuitenkin käteen aimo annos uusia kokemuksia ja ajatuksia oman harjoittelun kehittämiseksi.

Värivöiden osalta kilpailuhommat alkavat olla tältä keväältä tässä. Punaisille ja mustille vöille on lähistöllä vielä tarjolla Ruotsissa järjestettävä Viking Cup. Tapahtumia toki riittää vielä kesälle asti leirien ja kurssien muodossa, unohtamatta tämän kauden tärkeintä tapahtumaa eli vuoden 2016 EM-kilpailuja Tampereella!

Kiitos ja kumarrus kaikille mukana olleille!

Tulokset:

 • Juho Jormakka

  • Voimamurskaus: Miehet 1.-6. Dan: Pronssi

 • Ella Oinonen

  • Ottelu: Naiset 10-1 gup, -62kg: Kulta

  • Liikesarjat: Naiset 5-1 gup, Kulta

 • Teemu Malmström

  • Ottelu: Miehet 5-1 gup, -78kg: Kulta

  • Liikesarjat: Miehet 5-1 gup: Hopea

  • Erikoistekniikat: Miehet 10-1 gup: Hopea

 • Pauli Turunen

  • Ottelu: Miehet 5-1 gup, -70kg: Kulta

C-Valmentajakurssi 27-28.02.2016 Tampereella

C-Valmentaja kurssi järjestettiin SITF:n toimesta Tampereella Varalassa 27-28.02.2016. Kurssin kouluttajina toimivat Mikko Allinniemi 6. Dan sekä lääkäri Anja Kärki 3. Dan. Kurssille osallistuivat Teemu Autio 1.dan, Oskari Timonen 1.dan, Ella Oinonen 1 gup, Pauli Turunen 4 gup.

SM-kisat ja HelmiCup 2016, Oulu

6.-7.2. järjestettiin SM-kilpailut ja HelmiCup 2016, tällä kertaa TKD Akatemian toimesta Oulussa. Myös Kuopion Yliopiston Taekwon-Do kävi menestyksekkäästi edustamassa kalakukkojen kotikuntaa niin kilpailijoina kuin tuomareinakin. Kilpailuihin osallistui yhteensä 5 henkilöä, sabum Olli Leino (V dan), boo sabum Simo Mölsä (I dan) sekä värivyöt Teemu Malmström eli Meemu, Pauli Turunen ja Awat Yousefi. Totuttuun tapaan Kuopio ei jäänyt tyhjin käsin, vaan mitaleita saatiin tällä kokoonpanolla yhteensä 8. Lisäksi tuomarihommissa heiluivat boo sabumit Karim Khanji (III dan) ja Teemu Autio eli Aamu (I dan).

Erityisen jännittävinä hetkinä kisoista nousivat esille Awatin +85kg ottelusarja, miesten 4-1 gup voimamurskaus sekä Simo Mölsän -70kg ottelusarja. Awat otteli sähäkimmät ottelunsa ikinä ja antoi isommille kavereille todella peräksiantamattoman vastuksen. 4-henkinen sarja oli hyvin tasainen ja kun kaikki ottelut oli oteltu, olivat kolme ensimmäistä ottelijaa tasapisteissä niin ottelutuloksissa kuin myös tuomarien antamien lippujen määrässä. Siispä ei kun takaisin kehään...

Miesten voimamurskauksessa nähtiin niin turhautumisia ja turvonneita jalkoja kuin myös riemunhuudahduksia ja reippaita kannustushuutoja. Täysin uunituoreet kisalaudat olivat anteeksiantamattoman vaikeita rikottavia ja vaativat täydellisiä onnistumisia, mikäli niistä mieli pisteitä saada. Ensimmäiseltä karsintakierrokselta ainoastaan yksi kilpailija pääsi varmasti mitalisijoille, saaden ainoana kilpailijana tehtyä jalkatekniikoissa edes yhden crackin, mikä takasi hänelle kultamitalin. Pronssia ja hopeaa ratkottiinkin sitten 3 hengen voimin pitkä tovi, kunnes kilpailu ratkesi Helsingin Yliopiston Taekwon-Don jo kertaalleen jalkansa loukanneen edustajan todella upeaan sivupotkuun. Näin ollen hopea meni pääkaupunkiseudulle vaan tulipa Kuopioonkin jaettu pronssi.

Erityismaininta kuitenkin menee pitkästä aikaa kisakentille paluun tehneelle Simolle. Mustien vöiden -70kg ottelusarjassa hän sai vastaansa monta viime vuosina aktiivisesti kilpailleita ja menestyneitä urheilijoita, joille hän kuitenkin antoi erittäin kovan vastuksen, johtaen useampaa ottelua ihan viime hetkille asti. Vaikka Simolla on vuosi sitten loukatun ranteen takia ollut pitkä tauko kisakentiltä, osoitti hän kuitenkin olevansa edelleen todella kovassa kunnossa ja pystävänsä haastamaan tämän hetken kovimpia nimiä ihan koska vaan.

Kiitokset ja onnittelut kaikille mukana olleille, seuraavaksi taitaapi vuorossa olla TampereCup.

Tulokset:

 • Teemu Malmström:

  • Erikoistekniikat: Miehet 4-1 gup: Hopea

  • Liikesarjat: Miehet 5-1 gup: Hopea

  • Ottelu: Miehet: 5-1 gup, -78kg: Kulta

  • Murskaus: Miehet: 4-1 gup: Pronssi

 • Pauli Turunen:

  • Liikesarjat: Miehet 5-1 gup: Pronssi

  • Ottelu: Miehet 5-1 gup, -70kg: Kulta

 • Awat Yousefi:

  • Ottelu: Miehet 5-1 gup, +85kg: Pronssi

SM-kilpailut Oulu

 • Sabum Olli Leino:

  • Liikesarjat: Miehet 4.-6. Dan: Kulta

Kilpailut 2013-2014

Anssi Liikanen saavutti kaksi joukkuemitalia Euroopan mestaruuskilpailuissa 2014 Italiassa, murskauksessa hopeaa ja erikoistekniikoissa pronssia. Ottelussa Anssi ylsi toiselle kierrokselle.Euroopan mestaruuskilpailuissa toukokuussa 2013 Ruotsissa Olli voitti pronssia liikesarjoissa ja Anssi ylsi ottelussa puolivälieriin. Molemmat miehet lisäksi saivat joukkuemurskauksesta hopeaa Suomen miesjoukkueen mukana.

Anssi nappasi suomenmestaruudet -85 kg:n sarjassa vuosina 2013 ja 2014. SM 2013 kisoissa Anssi nappasi vielä erikoistekniikoista hopeaa ja Olli Leino 4-6.Dan liikesarjasta kultaa, avoimesta liikesrjasta (mustat vyöt 1-6 Dan) hopeaa ja voimamurskauksesta pronssia.

Seura on osallistunut useisiin kilpailuihin joista on menestystä tullut laajalla rintamalla, sisältäen mitalisijoja suurissa kansainvälisissä kilpailuissa (World Cup, European Cup, Viking Cup). Kisakertomuksia menneiltä vuosilta (siirretty seuran vanhoilta verkkosivuilta):

Kilpailut 2008

SM-kisat 2008/helmicup

SM-kisat 2008/helmicup toivat nipun mitaleja seuraan sekä ensimmäistä kertaa parhaan kilpailijan palkinnon. Kisat käytiin Aitoon seuran järjestäminä Pälkäneellä.

Kuopiosta osallistui kisaan seitsemän hengen joukkue. Olli, Jatta ja Jani osallistuivat SM-kisoihin sekä Pirkko ja Kähärän ja Keinäsen Kaisa Helmicupiin.

Launtain aluksi käytiin mustien vöiden SM-sarjat ja lopuksi värivöiden helmicup.

Huoltajana puuhasi Markku.

Aamun II dan liikesarjoissa Olli jäi pronssille, mutta paikkasi avoimen liikesarjan kohdalla pettymystään edeten tässä kovemmassa sarjassa niinikään pronssille.

Naisten I Dan liikesarjojen taso Suomessa on todella kova ja niinpä Jatalla ensimmäisellä kierroksella tie nousi pystyyn. Voimamurskauksessa Jatta jatkoi seuran murskausperinteitä paukuttaen pronssisen mitalin. Miesten powerissa Olli jäi niukasti mitalitavoitteistaan neljännellä sijallaan.

Janin ja Ollin pre arranged sparring sen sijaan upposi tuomareihin ja yleisöön.Finaalissa Helsingin joukkueen tekninen monipuolisuus kuitenkin vei pitemmän korren jättäen Janin ja Ollin hopealle. Erikoistekniikoissa ennalta vahvaksi tiedetylle Janille kävi huono tuuri karsintatekniikan arvonnassa, sillä ylihyppy sivupotku on Janille heikoin tekniikka viidestä mahdollisesta ja niinpä Jani ei karsinnasta päässyt jatkoon . Lisäksi Jani loukkasi jalkansa pahasti murskauksen karsinnoissa. Tästä huolimatta myöhemmin päivällä, Jani otteli puolitoista erää miesten -80kg ottelussa. Kaiken tuloksena pronssinen SM- mitalli ja omat rajat kivunsiedolle taas hieman koettuna. Loppupäivän Jani vahvisti pakaralihaksia tuomaripenkillä.

Pirkko esitti elämänsä parhaat liikesarjasuoritukset kilpailuissa pudottaen kovia nimiä alkukierroksilla ja vasta finaalin neljäs vastustaja veti niukimmalla mahdollisella tavalla voiton. Upeasti hopeaa. Ottelussa Pirkko sai vastaansa vanhan tutun Tampereelta jonka kanssa hän viimeksi otteli tasapelin.Tällä kertaa Pirkko ei aivan pystynyt vastaamaan vastustajansa tempoon ja hävisi semifinaalin saaden pronssia.

Keinäsen Kaisa (pikku-Kaisa) otteli ennakkoluulottoman ottelun antaen kunnon vastuksen kokeneelle ja kovalle vastustajallensa, mutta häviten niukasti. Seuraavalla kerralla tilanne voi olla toinen.

Kähärän Kaisa (pitkä-Kaisa, Kähis) voitti suvereenisti naisten värivöiden erikoistekniikkamurskauksen. Tämän jälkeen oli vuorossa pitkä odottaminen ja ottelut. Niissä Kaisa vei ulottuvuudellaan kultaa sarjassa napaten samalla helmicupin parhaan naisurheilijan pokaalin!

Osallistujia kisoissa oli paljon ja vanha tuttu tuomaripula viivästytti kisojen aikatauluja. Kisat venyivät puoli kahdeksaan ja ensi vuoden tapahtumasta olikin vihjailuja järjestettävän kahden päivän tapahtuma. Kokonaisuuten kisat olivat mitalisade Kuopion seuralle, vaikkakin moni jäi omista tavoitteistaan hieman.Tämä kertoo selvästi siitä että seuran edustajien suoritusten taso on jatkuvasti noussut. Seuraavaksi ohjelmassa keväällä Viking Cup Ruotsissa ja Nääshalli Cup Tampereella.Oritupa ravitsi tietysti illalla kisaajat.

- Olli

Do 2008 Kuopio

Kuopiossa 4.10. 2008 käytiin mustien vöitten liikesarja ja pre-arranged sparring kilpailut. Näissä Markku Kyllönen ja Olli Leino ottivat mittaa Heli Karjalaisesta ja Vesa Laurilasta. Kuopion poikien muistikatkos kesken kuvion vei voiton Tamperelaisille. Mutta SM-kisoissa otetaan revanssi.

Naisten ylemmissä värivöissä Kuopion Pirkko Airaksinen voitti alkulohkonsa ja eteni finaalilohkoon. Sielläkin Pirkko otti puhtaan pelin voittaen jokaisen ottelunsa ja voittaen kultaa. Onnittelut Pirkolle selvästä voitosta! :)

Muutoin nähtiin korkeatasoista liikesarjaosaamista naisten mustien vöitten liikesarjoissa. Maajoukkue-edustajia vilisi ringissä ja jälki oli sen mukaista. Kokonaisuutena päivä meni sekä järjestelyiltään ja tekemiseltään rutiinilla läpi.

Kilpailut jatkuivat 5.10. juniorien ja joukkueiden kilpailuilla. Seuramme osallistui yhdellä naisjoukkueella (Pirkko Airaksinen, Kaisa Kähärä, Kaisa Keinänen, Emma Luoma) kilpailuihin. Tyttöjen joukkueliikesarjat olivat kohdillaan, selkeä voittoa kaikista muista vastustajista ja täydet pisteet ennen otteluja. Helsingin yliopiston ykkös-joukkue vaani toisella sijalla, HyTKD 2 kolmantena ja Taekwon-Do center neljäntenä. Ottelut alkoivat tytöiltä alkujännityksillä, Emma suoritti debyyttinsä Taekwon-Do kehässä ottaen heti kärkeen todella kovatempoisen ja toiminnantäyteisen ottelun. Toisella kierroksella Helsingin kakkosjoukkuetta vastaan homma toimi jo paremmin ja jokainen ottelija sanoi että kipsi oli murrettu. Viimeinen vastustaja, HYTKD 1 oli enää kosmetiikkaa, sillä joukkueemme oli jo pistekarkumatkalla liian kaukana toisille joukkueille. Ehkäpä juuri tämän takia ottelut näyttivätkin rennoilta ja harkituilta. Jokaisessa ottelussa oli kehitystä parempaan, kokemus ei löydy muuten kuin juuri tällaisilla kilpailuilla. Erityisesti Emma ensikertalaisena hoiti leiviskänsä hienosti, osoittaen taistelijan luonteensa. Pirkko puolestaan väläytti ehkäpä kisojen komeimman potkun päähän gorochagilla. Kaisa (Kähärä) puolestaan alkukankeuden jälkeen hoisi rutiinilla ottelut. Eipä siis muuta kuin onnea tytöille ensimmäisestä joukkue-kullasta!

8.11.2008 NääshalliCup, Tampere

Lähdimme liikkeelle kisoihin kuuden ihmisen voimalla joista neljä oli kilpailijaa. Mukana ensikertalaiset Jori-Matti ja Wiktor (ensikertalainen Suomen kisoissa). Edellisenä päivänä Olli suoritti B-tuomarisertifikaatin ja saavutti näin oikeudet kansainvälisenä tuomarina. 'Hyvin' nukutun Omppu-yön jälkeen oli kisafiilis rento. Kisoissa oli mukana ennätysmäärä kilpailijoita, 117. Pirkko ja Kaisa aloittiviat ylempien värivöiden liikesarjoissa loistavasti ja kohtasivat kolmannessa ottelussa, semifinaalissa, toisensa. Pirkko vei äänin 2-1 voiton Kaisasta ja eteni finaaliin, Kaisalla oli edessä pronssiottelu, jonka hän hoiteli selvällä erolla vastustajaansa. Finaalissa Pirkko sai Nitan Tampereelta vastaansa ja ottelu käytiinkin melko tasaväkisissä merkeissä, ja lopulta Pirkko voitti kultaa. Paras mahdollinen avaus seuralta kokonaisuudessaan. Seuraavana oli naisten ottelut, joissa Pirkko ei oikein yltänyt omalle tasolleen ja putosi avauskierroksella. Kaisa otteli varmasti ja osoitti kehittäneensä taktista ottelusilmää valiten vastajaansa vastaan sopivan ottelustrategian. Kolmas ja finaaliottelu oli tiukempi, mutta siinäkin taktiikka toimi ja sinänsä vahva vastustaja ei saanut hommaa toimimaan Kaisan ottaessa kauniita pisteitä. Kultaa Kaisalle matsista! Miesten ottelussa Jori-Matti otteli ennakkoluulottomasti ja otti hiukan kovempaakin tuntumaa ja eteni kahden voiton jälkeen finaaliin. Siellä paukut eivät ihan riittäneet, mutta läheltä piti, ja paljoa parempaa debyyttikisaa voi kyllä hakea. Hopeaa ottelusta Jori-Matille. Naiset jatkoivat speciaalilla, jossa Kaisa oli suoritusvarma saaden ainoana täydet pisteet alkukierrokselta. Kultaa jälleen Kaisalle. Powerissa homma ei jäänyt yhtään heikommaksi vaan Kaisa naputti kaikki levyt palasiksi voittaen kultaa. Pirkko ei jäänyt paljoa jälkeen voittaen pronssia. Miesten sarjan powerin tuloksia tarkastellessamme huomasimme että Kaisa olisi voittanut myös miesten sarjaan osallistuessaan kultaa!!! Wiktor osallistui jalkavaivaisena poweriin päästen uusimaan kullasta neljän muun kanssa. Ensimmäisellä uusintakierroksella ratkesi voittaja, mutta hopean ja pronssin kohtalosta paukutettiin vielä pitkään ja hartaasti. Taisi mennä kymmenen uusintakierrosta molempien yhtäaikaa joko onnistuessa tai epäonnistuessa. Wiktor osoitti todellista taistelijan tahtoa linkaten murskauspaikalle ja potkien tai lyöden kivusta huolimatta. Ja tämähän palkitaan lopulta hopeamitalilla. Tämä huipensi menestykseimmän kilpailun seuramme historiassa, neljä kilpailijaa ja yhdeksän mitalia! Joista kultaisia 4, hopeisia 3 ja pronssisia 2. Kaisan saldo 3 kultaa ja yksi pronssi hakee vertaistaan!!! Erityisesti kuitenkin kaipasimme seuran ensikertalaisia mukaan joukkueeseen. Kisareissut ovat jo tapahtumana sellaiset jotka kannattaa kokea kun sellaista tarjotaan. Tytöt ovat tehneet jo pitkän tien kisaajina värivöissä, ensimmäiset kisat olivat harjoittelua ja nyt näkee mitä hedelmää ne ovat kantaneet. Kannattaa lähteä testaamaan miltä se kisa maistuu.

Taekwon-Do – "Kaivetaan sitä taistelijaa esille."

Kilpailut 2007

Nääshalli-cup Tampere

Kuopion punavöiset blondit punaisissa sukissaan ja hiusrenksuissaan tekivät pikaiskun Nääshallicuppiin hienolla menestyksellä. Kisan aloitti Pirkko ylempien värivöiden liikesarjoissa, jossa kisa oli tiukka, mutta valitettavasti hienoinen voiman puute vei voiton kisan myöhemmälle hopeamitalistille. Ja kuinka ollakaan, Elinan vastustaja teki myös liikkeet hieman terävämmin ja voitti myöhemmin pronssia pudottaen tytöt pois mitalikamppailuista. Kuitenkin suoritukset olivat todella hyviä molemmilla.

Otteluissa, naisten ylempien värivöiden -58 kg sarjassa Pirkko otteli tuttuun rauhalliseen tapaansa ja voitti helpon näköisesti vastustajansa, erityisesti hyvän liikkuvuutensa ansiosta. Poweria olisi ollut myös jatko-otteluihin, mutta sarja oli tällä kertaa pieni ja voitto irtosi yhdellä ottelulla. Elina puolestaan haki haasteita siirtymällä -63 sarjaan ja otteli Pirkonkin edestä. Ensimmäinen ottelu oli varsin sähäkkää vastustajaa vastaan, josta voitto irtosi treeneissä haetun ulottuvuuden käytön ansiosta. Myös toinen voitto heltisi järkevän ottelutaktiikan ja liikkuvuuden ansiosta, lisäksi yksi luovutus takaisi mahdollisuuden pronssiin. Ikävä kyllä viimeisessä ottelussa vastustaja sai heti alkuun 3 pisteen pääosuman ja taktikoi juoksemalla loppuerän karkuun. Kehätuomari ei varoituksia juuri jaellut, joten voitto ja pronssi meni vastustajalle.

Naisten spesiaalitekniikkamurskauksessa Elina pääsi kuitenkin loistamaan ja hienojen suoritusten jälkeen edessä oli tiukkaakin tiukempi finaali, jossa vastustaja kuitenkin vei hiuksenhienosti tuomaripäätöksellä kullan, mutta jätti Elinalle hienon hopean. Pikanttina yksityiskohtana kerrottakoon että miesten spessu peruttiin naisten rikottua telineen...

Voimamurskauksessa Pirkko ja Elina pitivät yllä Kuopion perinteitä tässä vaativassa lajissa itsevarmoilla suorituksillaan. Alun epäonnistumiset dollyo chagi murskauksessa pudotti kuopiolaiset pronssitaistoon, josta sitten tulikin melkoinen show. Eroa ei Pirkon ja Elinan välille saatu aikaan millään, sillä molemmat saivat aina samalla tekniikalla saman lautamäärän hajalle. Viidennentoista (sic!) tekniikan jälkeen tuomaristo antoi periksi ja pronssi poikkeuksellisesti jaettiin, jotta kisat saataisiin joskus loppumaankin. Hieno taktiikka siis uuvuttaa tuomaristo!

Juniori- ja joukkuekisat Kuopio

Olli ja Jani saivat lisää tuomarikokemusta liikesarjojen, otteluiden ja murskausten arvioinnista ja päivityksen C-luokkaan.

Juniori- ja joukkuekisat Kuopio

Naisten joukkue (Elina Nousiainen, Pirkko Airaksinen ja Kaisa Kähärä): Hopeaa

Kuopion toisista kisoista tuloksena oli tällä kertaa naisten joukkueen hieno ja tasainen vääntö Tamperetta vastaan, josta tuloksena niukkaakin niukempi hopea. Suoritukset olivat kaikilla kuitenkin hienoja ja janoa Nääshalli-cuppiin tuli vain lisää.

- Jani

Eurocup-kisat Tampere

Tampereen kisoista Markus Väisänen otteli hienosti alempien värivöiden alle 80 kg sarjan voittajaa vastaan ja otti pronssia tiukassa fyysisessä väännössä. Myös liikesarjoista tuloksena oli pronssia. Kisoista kertyi myös kokemusta tuomaroinnin saralta kun allekirjoittanut pääsi tekemään 2x12 h päiviä kisakoneiston rattaana. Kiitokset hienoista järjestelyistä kaikille!

- Jani

Helmicup ja SM-kisat 2007

SM ja helmicup tuloksia

17.2. oli mielenkiintoinen päivä. Kuopiosta lähti kahdeksan kilpailijan (Olli, Markku, Jatta, Jani, Pirkko, Jarimatti, Kaisa ja Riina) edustus kisoihin, joista kolme osallistui SM-kisoihin ja viisi helmicupiin.

Kisat alkoivat värivöiden osalta poikkeavasti murskauskisoilla jotka tavallisesti ovat viimeisenä. Perinteisesti murskaukset ovat olleet seuramme vahva laji ja odotukset olivat korkealla.

Naisten powerissa ainoastaan Nyyti Vammalasta selvitti karsintatekniikan voittaen kultaa ja muita mitaleja ei mm. Pirkon ja Kaisan harmiksi jaettu. Melkoinen antikliimaksi monelle. Miesten värivöiden sarjassa Jani ei aamutuimaan saanut sitä aggrea päälle mikä niin monta kertaa on nähty ja erikoistekniikoissakin ei sitä maksimipuhtia löytynyt.

Miesten 1.Dan liikesarjoissa (SM) Markun tie nousi pystyyn ekalla kierroksella. Voimamurskauksessa Markku hajotti dollyochagissa varpaan, joka vei potentiaalisen pronssimitalin toiveen. Olli ylti powerissa heti Markun perään, sekä sai 2.Dan liikesarjoissa SM-pronssia.

Miesten värivöissä Jarimatti ylsi hyvillä suorituksillaan myös pronssiin. Sarjan kärkikaksikko oli tasoltan erityisen kova. Matsissa tie nousi pystyyn alkukierroksella.

Pirkko ja Riina ottelivat liikesarjoissa jälleen koko kisojen kovatasoisimmassa ryhmässä ja aivan mitaleille asti ei tänään yltänyt. Sen sijaan matsi oli Pirkolla jälleen mennyt eteenpäin ja finaalipaikka jäi parin sentin päähän. Tuloksena pronssia.

Kaisasta on nopeasti sukeutunut kestomenestyjä. Helposti hän raivasi tiensä finaaliin. Viime syksystä Kaisa ja Nyyti ovat

ottaneet yhteen kolmasti. Joka kerta Kaisa on päässyt lähemmäs. Matsista Kaisalle hopeaa. Erikoistekniikkamurskauksessa Kaisa on myös ollut vahvoilla. Lopputulosten järjestys sama kuin ottelussa, eli hopeaa

Kaisalle.

Janin otteluhistorian mitaliputki sai jälleen jatkoa. Jani selvitti helpon näköisesti tiensä finaaliin ja sai vastaansa vanhan kilpakumppaninsa. Kaveri vei voiton jälleen tasaisessa ottelussa, jossa iskujenvaihtoa oli ihan kiitettävästi. Hopeaa Janille matsista siis.

Ja sokeri jälleenpohjalle. Jatta jatkaa SM-tasolla siitä mitä on useamman kerran tehnyt värivöissä. Voimamurskaus sopii Savon likalle. Kisojen ylivoimainen naisurheilja Saara Koivisto hoiti kullan helposti, mutta pronssista uusittiin monta kierrosta kolmen kisaajan kesken. Niinhän siinä kävi että Jatta pärjäsi kokeneessa seurassa napaten sen pronssin päättäväisillä suorituksillaan.

ABC-konsernia tukien teimme paluumatkan ollen takaisin lauantaina puolenyön maissa väsyneinä, mutta kuitenkin jälleen kerran sen kuuluisan taistelijan uloskaivanneina.

Tulokset: http://www.taekwon-do.fi/uutiset.php?ID=122